Hoe kom je erbij?

Als ik mensen vertel dat ik trouwambtenaar ben, is de eerste reactie bijna altijd: “Wat leuk!”, en dan komt de vraag: “Hoe kom je erbij om dat te gaan doen?”

Goeie vraag. Het is eigenlijk een heel gelukkige samenloop van omstandigheden geweest. Toen Vincent en ik trouwden hadden we een geweldige trouwambtenaar en toen al dacht ik; wat zij doet, wil ik ook! 
Maar zoals dat gaat; de jaren vlogen voorbij, ik stoeide af en toe met de gedachte en deed er verder niets mee.

Tot voorjaar 2016. Ik zocht naar een manier om meer plezier in mijn werk te krijgen. Alsof (omdat?) het zo moest zijn, stond een week later een vacature in onze lokale krant: de gemeente zocht 2 nieuwe trouwambtenaren. Ik wist gewoon dat ik 1 van die 2 moest en zou worden. Brief en cv werden verstuurd, en na een prettig gesprek begon het Grote Wachten. Uiteindelijk kwam het verlossende telefoontje; ik had de baan!
Op een mooie dag in augustus ben ik samen met mijn collega-BABS beëdigd in Utrecht en kon ik aan de slag.

Erbij mogen zijn als twee mensen elkaar een prachtige belofte doen, is zó bijzonder. De koppels die ik ontmoet, beschouw ik als ‘mijn bruidsparen’. Zoveel verhalen, zoveel mooie momenten, zoveel emoties. En ik sta vooraan. Na afloop ben ik dankbaar en gelukkig. Dat wil iedereen toch in zijn werk? En daarom doe ik wat ik doe.

Ga je trouwen, wil je je geloften hernieuwen? Neem contact op! Ik hoop snel kennis met jullie te maken.

Geplaatst in Blog en getagd met , , .