J & K’s BBQ wedding

Ze zijn 12,5 jaar samen en vieren dat met een barbecue voor vrienden. Gewoon, lekker relaxed in de achtertuin. Ze hebben al hun vrienden uitgenodigd voor een ouderwets avondje samen (kinderen blijven thuis en de tap staat OPEN). En oh ja, ze gaan ook maar even trouwen nu we er toch zijn. Maar dat weet niemand.

Een half uurtje voordat ze hun verrassing bekend maken kuier ik de tuin in. Iedereen vermaakt zich uitstekend, de muziek staat aan en er hangt een goede sfeer.
Alleen ik, J&K en hun getuigen zijn op de hoogte van Het Plan. We knipogen even naar elkaar en ik krijg een biertje in mijn handen gedrukt. Vind ik wel prettig, dit wordt mijn allereerste ceremonie ooit.

En dan is het zover. J zet de muziek uit, vraagt om stilte (“ja, koppen dicht iedereen!”) en als iedereen naar hem kijkt komt K naast hem staan. Ik pak alvast mijn toespraak als J begint te praten:
“Jongens, het is lang geleden dat we zo samen met elkaar een feestje hebben gebouwd. K en ik zijn nu 12,5 jaar samen, we hebben 2 prachtige kinderen en niks meer te wensen. Behalve dan 1 ding. We vinden het geweldig dat jullie hier zijn; welkom op onze bruiloft!”

Als iedereen is bekomen van het nieuws, mag ik beginnen. We staan in een partytent aan de statafel, biertje binnen handbereik. J&K staan tegenover me, hun kinderen dicht tegen ze aan. Er wordt gelachen, er wordt gehuild (ik zal niet zeggen door wie *ahumJ*) en na afloop is er taart. Een prima bodem voor de rest van de avond, want sommige gasten kunnen niet anders dan deze shock verwerken met wat extra gerstenat.

We hebben deze ceremonie met succes in het diepste geheim voorbereid, J&K vierden een jubileum dat iedereen zich nog lang zal heugen.

Missie geslaagd.

Geplaatst in Blog en getagd met , , , .